Geniet van deze verrukkelijke Teriyaki salade met biefstuk, een mix van sappige biefstukreepjes, knapperige sla, andere groente en een heerlijke teriyakisaus. Een snelle, smaakvolle en gezonde maaltijd.
Dit recept is een ideale optie voor een stevige lunch of een licht diner en biedt de flexibiliteit om een suikervrije, koolhydraatarme en keto-vriendelijke teriyakisaus te maken.
Voor degenen die op zoek zijn naar variatie kan het recept worden aangepast om een teriyaki-kipsalade te maken door de biefstuk te vervangen met kip.
Beef Teriyaki Salade Recept
Terry
oktober 12, 2023
Binnen de kortste keren een overheerlijke teriyaki salade met biefstuk op tafel. Zowel voor de lunch als hoofdgerecht.
- Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
- Bereidingstijd 10-10 minuten minuten
- Porties 2-3 personen
Ingrediënten
- 400-500 gram biefstuk
- 1-2 sjalotjes
- Taugé
- Sla mix naar keuze (veldsla, ijsbergsla, of anders)
- Een komkommer
- Doosje cherrytomaatjes
- Sesamzaadjes
- Teriyakisaus
- Vleugje zout
- Eventueel rijst of (udon)noodles
Bereidingswijze
- Was, snij en bereid de sla indien nodig en was de andere groenten
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft
- Snijd de sjalotjes in dunne ringen
- Snijd de komkommer in blokjes
- Blancheer de taugé (kort in kokend water)
- Bereid de biefstuk volgens de instructies en snijd na bereiding het vlees in reepjes
- Doe de groenten in een grote slabak (of alvast op individuele borden), verdeel de verschillende groenten op een logische en sierlijke manier.
- Leg de biefstukreepjes erop en garneer met een ruime hoeveelheid teriyakisaus
- Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes
- Mocht je ervoor kiezen om dit gerecht niét koolhydraatarm te willen bereiden, bereid dan wat rijst of (udon)noodles en serveer het ernaast, erdoorheen of eronder.
- En eet heel smakelijk!